Penning vereerd aan P.G. Liswijn, assistent leermeester bij Mathesis Scientiarum Genitrix, 1793

Anoniem

Erepenning, vereerd aan P.G. Liswijn, assistent leermeester van Mathesis Scientiarum Genitrix. De voorzijde van de penning bevat een afbeelding van Minerva, gezeten op een zetel, met rechts van haar een wereldbol. Links van haar drie kinderen, waarvan een ervan een passer hanteert. Om de afbeelding heen een kabelrand en het rondschrift: "MATHESIS SCIENTIARUM GENITRIX 1785". De keerzijde heeft de volgende gegraveerde inscriptie: "Voor een Jaar in de Schoole der Rekenkunde van dit Genootschap de leermeesters te hebben geassisteerd, werd deze Eerpenning geschonken den Aankw. P.G. Liswijn 17 11-6 93."

Object

Titel
Penning vereerd aan P.G. Liswijn, assistent leermeester bij Mathesis Scientiarum Genitrix
Objectnaam
erepenning
Inventarisnummer
11132
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1793
Materiaal
zilver
Technieken
gegraveerd, geslagen
Afmetingen
Algemeen: 4,9 × 0,4cm (49 × 4mm)
Gewicht: 58g

Onderwerp

Voorstelling
minerva, personificatie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 2014-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan