Ambtskostuum van burgemeester Jhr. Mr. F.H. van Kinschot, 1919-1920

Firma J.J. Krantz en Zoon

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ambtskostuum van burgemeester Jhr. Mr. F.H. van Kinschot. Twee blikken koffers: een met kostuum en een met steek. Hierbij een sabel in schede. Beschermhoes voor de sabel (in tweeën gescheurd). A jas B pantalon C overhemd D kraag E steek F degen (a) met schede (b) en draagriem (c) G koffer voor kostuum H koffer voor steek I zeemleren foudraal voor degen met schede (in tweeën gescheurd) Er zijn etiketten in het kostuum genaaid met tekst: M.S. de Jong, Arnhem, 's Hage, Amsterdam, HR C.J. Bar. v Tuyl, gevolgd door een nummer 767en datum 3-2-1920. M.S. de Jong, Arnhem, 's Hage, Amsterdam, HR C.J. Bar. v Tuyll, gevolgd door nummer 19434 en datum 31-12-'19.

Object

Titel
Ambtskostuum van burgemeester Jhr. Mr. F.H. van Kinschot
Objectnamen
steek, pantalon, overhemd, schede, sabel, koffer, colbert, kostuum
Inventarisnummer
11164
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma J.J. Krantz en Zoon (maker)
Datering
1919-1920
Materiaal
wol
Afmetingen
[AFMETINGEN CHECKEN]

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Schenking gemeente Leiden aan Museum De Lakenhal, op initiatief burgemeester H. Lenferink, 2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan