Zilveren vijflichts kandelaar, 1950

Christa Ehrlich (ontwerp)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren kandelaar in de vorm van een platte ring waarop vijf kaarsenhouders in de vorm van een gestileerde bloem zijn geschroefd. Christa Ehrlich maakte voor de Zilverfabriek Voorschoten ontwerpen voor vier verschillende modellen kandelaars in oplopende grootte, die qua vorm verwant zijn: als kandelaar voor één kaars (model No. CE 163), kandelaar voor drie kaarsen (model CE 164), voor vijf kaarsen (model model No. CE 165, zoals dit exemplaar) en voor acht kaarsen (model No. CE 168). Getuige contemporaine reclamefoto’s was de gedachte om binnen de ring een bloemstukje of klein boeket te kunnen plaatsen, zodat de werking als tafelstuk versterkt werd.

Object

Titel
Zilveren vijflichts kandelaar
Objectnaam
kandelaar
Inventarisnummer
11286
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Christa Ehrlich (ontwerp)
Zilverfabriek Voorschoten
Datering
1950
Merktekens
onderzijde: ontwerpmonogram CE (= Christa Ehrlich), meesterteken VK onder maan (= Van Kempen), leeuw 2e gehalte, Minervakop met C (= keurkantoor Den Haag); jaarletter P (= 1950)
Materiaal
zilver
Technieken
gepolijst, geschroefd, geforceerd
Afmetingen
Algemeen: 7 × 19,7cm (70 × 197mm)
Gewicht: 352g

Onderwerp

Voorstelling
bloem

Verwerving

Datum
2021
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan