Afdruk van de keerzijde penning zilveren bruiloft J.Robijn en P.M.Bernards

Martinus Holtzhey

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Papieren afdruk van de keerzijde van een penning op de zilveren bruiloft van Johan Robijn en Petronella Margaretha Bernards. In het rondschrift staat "ZES SPRUITEN SIEREN 'T PAAR BY 'T BLAKEND BRANDALTAAR". In het midden een altaar omgeven door het zilveren bruidspaar en hun zes kinderen gehuld in toga. Twee van de kinderen, houden knielend voor het brandende altaar een zichzelf in de staart bijtende slang vast waarbinnen het romeinse cijfer "XXV". Aan de onderzijde boven de afsnede staat: "HOLZHEY [ONELD?] FECIT". In de afsnede staat " 'T ZILVEREN FEEST GEV. 1744".

Object

Titel
Afdruk van de keerzijde penning zilveren bruiloft J.Robijn en P.M.Bernards
Objectnamen
afdruk, penning
Inventarisnummer
2068
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Martinus Holtzhey (maker)
Merkteken
Onderzijde links: Holtzhey
Materiaal
papier
Techniek
afgedrukt
Afmetingen
Algemeen: 6,3 x 0,2cm (63 x 2mm)

Onderwerp

Voorstelling
anker, mythologie, vogel, slang, boek

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan