Gezicht op de haven van Jersey, 18de eeuw

P. Brookes

Ingekleurde opticaprent met afbeelding van de haven van Jersey. Links op de afbeelding zijn een kade en vestingtorens met kantelen weergegeven. Links op de voorgrond is een kade en een stuk strand afgebeeld waarop mannen met hengels aan het vissen zijn. De rest van de afbeelding wordt in beslag genomen door water en zeilschepen, voornamelijk driemasters. Rechts op de achtergrond een ronde vestingtoren. Boveneen de prent staat in spiegelbeeld de Franse titel: "VUE DU PORT DE GERZAY". Onder de afbeelding staat links de volgende tekst in het Engels: "A View of the Gerzay near Iside part". In het midden staat: "Printed according to act of Parliament [S. Edd by P. Brookes facing Southampton street in the Strand S R Sayer opposite Ectter Lane Elect Street].1759." Rechts onder de afbeelding staat de tekst in het Frans: "Vue du Port et Rade de Gerzay." Links onder de afbeelding staat de signatuur van de tekenaar en rechts de graveur. Links boven de afbeelding staat een onleesbaar nummer. De prent is handmatig ingekleurd.

Object

Titels
Gezicht op de haven van Jersey
Vue du Port de Gerzay
Objectnaam
opticaprent
Inventarisnummer
3121.287
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
P. Brookes
P. Angier (graveur)
P. Brookes (uitgever)
Datering
18de eeuw
Signatuur
links onder: P. Brookes del.
rechts onder: P. Angier sculp.
midden onder: [Edd by P. Brookes facing Southampton street in the Strand S R Sayer opposite Ectter Lane Elect Street].1759
Materialen
papier, inkt
Technieken
ingekleurd, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 31,1 x 41,6cm (311 x 416mm)

Onderwerp

Voorstelling
havengezicht, man, driemaster, vissen

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan