l'Eglise Chartreux hors de Pavie

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Opticaprent voor een illuminatiekast in een zwarte kartonnen lijst met de voorstelling van het kartuizerklooster nabij Pavia, de Certosa di Pavia. Links is de façade van het gebouw te zien, met een centrale poort met trappen. Linksachter is de koepel te zien. Rechts van de kerk staat een gebouw met smalle kleine schoorstenen. Op de voorgrond rijden twee koetsen met paarden op een plein. Op de achterzijde bovenaan staat de handgeschreven tekst "l'Eglise Chartreux hors de Pavie". Niet gesigneerd. De prent is met de hand ingekleurd. In de prent zijn gaatjes gemaakt langs de contouren van de gebouwen en in de ramen. Deze gaatjes zijn aan de achterzijde afwisselend geel, rood en blauw gekleurd. De prent werd van achteren belicht door kaarsen.

Object

Titel
l'Eglise Chartreux hors de Pavie
Objectnaam
opticaprent
Inventarisnummer
3125.7
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
inkt, papier, karton
Technieken
ingekleurd, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 30,1 x 45,2cm (301 x 452mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadsgezicht, paard, kerk, koets

Verwerving

Datum
1892
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan