Penning op de onthulling van het monument voor Herman Boerhaave, 1872

David van der Kellen II

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren penning op de onthulling van het standbeeld van Herman Boerhaave te Leiden in 1872. Op de voorzijde een afbeelding van het standbeeld met als rondschrift: "ONTHULD TE LEIDEN DEN 26 JUNI 1872". Links en rechts van het standbeeld is de penning gemerkt: "J.T. STRACKÉ SC." EN "J.P. V.D. KELLEN F." Op de keerzijde een borstbeeld van Boerhaave, naar links gewend, met lang krullend haar. Het rondschrift luidt: "HERMAN BOERHAAVE GEB. 31 DEC. 1668 OVERL. 23 SEPT. 1738." Bovenop de rand van de penning is een merkteken aangebracht.

Object

Titel
Penning op de onthulling van het monument voor Herman Boerhaave
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
3590
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
David van der Kellen II
Datering
1872
Merkteken
Voorzijde: J.P. V.D. KELLEN F./J.T. STRACKÉ SC.
Rand: [onduidelijk] merk
Materiaal
zilver
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5,3 x 0,4cm (53 x 4mm)
Gewicht: 82,5g

Onderwerp

Voorstelling
borstbeeld, mansportret

Verwerving

Datum
1888
Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan