Gedenkbord 50-jarig bestaan gemeentelijke kweekschool, 1931

Brouwers Aardewerk NV, Leiderdorp

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gedenkbord van witbakkend aardewerk met op de voorzijde groen glazuur en op de achterzijde wit glazuur, met op de voorzijde de tekst "GEMEENTELIJKE KWEEKSCHOOL VOOR ONDERWIJZERS EN ONDERWIJZERESSEN LEIDEN 1881 1931 50 JARIG JUBILEUM" en temidden van de tekst een voorstelling van het wapen van Leiden [herkenbaar aan de de twee sleutels]. Achterzijde: merk, zonder datering en zonder modelnummer. Tevens op achterzijde een rechthoekige witte sticker met "28/9.'37.".

Object

Titel
Gedenkbord 50-jarig bestaan gemeentelijke kweekschool
Objectnaam
bord (informatie)
Inventarisnummer
4088
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Brouwers Aardewerk NV, Leiderdorp (maker)
Datering
1931
Merktekens
Achterzijde: midden: monogram WCB/MCB met eromheen L en eronder Holland, hieromheen Brouwer's Aardewerk; midden meer naar rand: MADE IN HOLLAND
Materialen
aardewerk, glazuur
Technieken
gebakken, geglazuurd
Afmetingen
Algemeen: 2,5 x 29,5cm (25 x 295mm)

Verwerving

Datum
1937
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan