Fotoalbum zonder foto's, tussen 1898-1904

J.A. Loebèr

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Fotoalbum zonder foto's, vermoedelijk ontworpen en vervaardigd door de Leidse boekbinder J.A. Loebèr. Het album, dat gebonden is, bevat een bruingeel perkamenten leren omslag met op de rug een gestileerde versiering in wit uitgespaard. Op de rug staan vier horizontale banden, aansluitend op de voorzijde en de achterzijde met ter hoogte van de banden een groen motief. Bij de randen zitten aanhechtingen voor bandjes om het boek mee te sluiten; deze bandjes ontbreken. Onderaan op de rug staat een monogram. Op de titelpagina staat een achtregelig Frans gedicht van François Coppée. Twee letters zijn als initiaal versierd. Rondom het gedicht is een voorstelling met vogels te zien. Het boek bevat 47 pagina's voor foto's, allemaal met gleuf waarin de foto's gestoken kunnen worden. Bij de gleuven staan met potlood bijschriften geschreven.

Object

Titel
Fotoalbum zonder foto's
Objectnaam
fotoalbum
Inventarisnummer
4468
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
J.A. Loebèr (maker)
Datering
tussen 1898-1904
Merkteken
onderaan op de rug: monogram JAL
Materialen
karton, perkament
Techniek
gebonden
Afmetingen
Algemeen: 28,8 x 22,5 x 4,8cm (288 x 225 x 48mm)

Onderwerp

Voorstelling
vogel

Verwerving

Datum
1947
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan