Cachet met het alliantiewapen Van Royen-Hoogeveen

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Driekantig glazen cachet met drie ovale stempelvlakken en gefacetteerde, afgeronde hoeken. Op het eerste stempelvlak het gekroonde alliantiewapen van Van Royen-Hoogeveen, omgeven door krulwerk en schelpen in rococostijl. Het wapen van de man bestaat uit een grote keper met linksboven een maansikkel en rechtsboven een ster. Onder de keper een staande pauw met opgezette staart. Het wapen van de vrouw is gevierendeeld, met in het eerste en derde kwartier een lopende leeuw tegen een diagonaal gestreepte achtergrond, en in het tweede en vierde kwartier drie vogels (twee en één) tegen een horizontaal gestreepte achtergrond. Centraal een hartschild gevuld met een rad. Op de tweede zijde een grondje met daarop een vogelkooi met een open deurtje. Boven de kooi vliegt een vogel en het opschrift "J'AIME LA LIBERTE". Op het derde vlak een antieke buste van een man met een kaal hoofd en een volle baard. Aan boven- en onderzijde van het cachet een klein gaatje waar oorspronkelijk een houder (o.i.d.) in gemonteerd was.

Object

Titel
Cachet met het alliantiewapen Van Royen-Hoogeveen
Objectnaam
zegelstempel
Inventarisnummer
5746
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materiaal
glas
Technieken
gegraveerd, geslepen
Afmetingen
Algemeen: 2,2 x 2 x 2cm (22 x 20 x 20mm)
Stempelvlakken: 2,2 x 2cm (22 x 20mm)

Onderwerp

Voorstelling
pauw, vogel, familiewapen, vogelkooi, mansportret

Verwerving

Datum
1952
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat, Lausanne 1952
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan