Kast in drie delen

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kast in drie delen, uitgevoerd in donker en licht hout. Het onderstuk staat op zwarte balpoten, waarboven een kruisverbinding met vier vaaspoten. Hierop het onderdeel met één grote diepe lade, met twee panelen. Het middendeel bestaat uit een kast met twee paneeldeuren en panelen op de zijwanden. De panelen zijn verhoogd en hebben versierende golfranden. Om de panelen vijf zuilen met gekrulde voluten. Onder het kastdeel een smalle lade over de hele breedte. Op de achterhoeken van de lade en midden voor gesnede leeuwenkoppen en op de voorhoeken van de lade gesnede dierkoppen. Twee van de vijf koppen hebben een metalen ring in de bek. De kap heeft meerdere richels en loopt naar boven breed uit. boven de deuren twee uitgesneden mensenhoofden. Het slot is verstopt achter de middelste zuil. Met een grote sleutel.

Object

Titel
Kast in drie delen
Objectnaam
kast
Inventarisnummer
5921
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
metaal, hout
Techniek
belijmd
Afmetingen
Algemeen: 213,5 x 185 x 78cm (2135 x 1850 x 780mm)

Verwerving

Datum
1957
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan