Miniatuur stoof met marmeren dekplaat en aardewerken testje, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten stoof met marmeren dekplaat en aardewerken testje in miniatuur. De zijwanden van de stoof zijn vierkant en staan op een ovalen bodem. Een zijde is open. Bij de opening ligt een dwarsbalk. De binnenzijde is langs de achter- en zijwand bekleed met een metaal. De bovenzijde van de stoof wordt gevormd door een ronde marmeren plaat met in het midden een gat. De plaat is met twee schroeven op de zijwanden geschroefd. In de stoof staat een groen geglazuurd aardewerken testje. Het testje staat op een ronde voet en is aan de bovenzijde vierkant. Het heeft een oor.

Object

Titel
Miniatuur stoof met marmeren dekplaat en aardewerken testje
Objectnamen
stoof, test, miniatuur (speelgoed)
Inventarisnummer
6014 A.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
metaal, hout, marmer
Technieken
gebakken, geglazuurd
Afmetingen
Stoof: 6,4 x 9,8 x 8,9cm (64 x 98 x 89mm)
Testje: 3 x 4,4 x 3,5cm (30 x 44 x 35mm)

Verwerving

Datum
1960
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan