Lint met penning en speld Toneelvereniging Nut en Vermaak, 1924

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Lint met penning en speld van de Toneelvereniging Nut en Vermaak. Op de voorzijde van de vergulde penning staat een putto afgebeeld, knielend bij een masker. Hieronder staat "N & V". Op de keerzijde staat een staand vrouwenfiguur met een krans in de ene hand en een masker in de andere. De penning hangt door midden van een ring aan een lint, dat aan elkaar is genaaid en is gemaakt van wit/oranje satijnribsband. De uiteinden zijn middenvoor, boven de penning, aan elkaar vastgenaaid in een V-vorm. In de V zelf is een zilveren speldje vastgestikt in de vorm van een banderol waarop staat "2e SECRETARIS".

Object

Titel
Lint met penning en speld Toneelvereniging Nut en Vermaak
Objectnaam
onderscheidingsteken
Inventarisnummer
8221.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1924
Materialen
metaal, zilver, satijn
Technieken
geslagen, genaaid, verguld
Afmetingen
Algemeen: 45 x 7 x 0,5cm (450 x 70 x 5mm)

Onderwerp

Voorstelling
putto

Verwerving

Datum
1976
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan