Bokaal geschonken aan de Firma J. & A. Le Poole, 1879

Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kristallen bokaal op zilveren voet en met zilveren deksel. De kelk is aan de bovenzijde gedecoreerd met rand van gedrilde druiven- en wijnranken. Aan de onderzijde met afgeplatte tongvormen. De stam wordt gevormd door een knoop die in het zilveren deel rust. Hoge gewelfde conische voet met geprofileerde randen, ertussen een smal parelrandje. Op voet in gecontourneerd schild een afbeelding van de lakennijverheid. In midden blank medaillon, waarboven in cirkel: "Leyde en Hollande" met het Leidse wapen. Gewelfde deksel met geprofileerde randen, waarop een halfbolle knop. Bekroning door een staande bladerkrans met strik en inscriptie: "1680-1880". Op deksel gegraveerd: "Aangeboden door de werklieden der Firma F.&A. Le Poole".

Object

Titel
Bokaal geschonken aan de Firma J. & A. Le Poole
Objectnaam
beker
Inventarisnummer
8620
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten (fabriek)
Datering
1879
Merkteken
Op voet: Minervakop met C (= keurkantoor Den Haag); leeuw tweede gehalte; jaarletter U (= 1879); meesterteken VK onder maan met twee punten (= Van Kempen); belastingteken zwaardje (= 1813-1906)
Materialen
glas, zilver
Technieken
geblazen, gedrild, geslepen, gesmeed
Afmetingen
Totaal: 34,3 x 11,7cm (343 x 117mm)
Beker: 24 x 11,7cm (240 x 117mm)
Deksel: 10,5 x 10,4cm (105 x 104mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen, lakenverkoper

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan