Glazen fles met zilveren montuur, 1667

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Glazen fles met zilveren ajour montuur. De fles is van blauwgroen glas en staat op een zilveren voet. Het montuur heeft een bloemendecoratie met drie vertikale banden naar de standaard. In het montuur een schild met waarschijnlijk een wapen. Het wapen is weggesleten. Om de hals een krans met een ketting naar de zilveren dop van de fles. Op de onderzijde vier merken.

Object

Titel
Glazen fles met zilveren montuur
Objectnaam
fles
Inventarisnummer
9055.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1667
Plaats
Leiden
Merkteken
Onderzijde: stadskeur Leiden; Hollandse leeuw; jaarletter E (= 1667); meesterteken drie bloemen uit hart (= onbekend)
Materialen
glas, zilver
Techniek
ajourwerk
Afmetingen
Algemeen: 28,8 x 25,5cm (288 x 255mm)

Onderwerp

Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1993
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met steun van de Vereniging Rembrandt, de M.A.O.C. gravin van Bylandt Stichting, het Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en de Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal, 1993
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan