Stalenboek met keperdoeken van de Leidsche Katoen Maatschappij, tussen 1835-1932

Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)

Stalenboek met stalen van keperdoeken van de Leidsche Katoen Maatschappij. Het boek, dat gebonden is, bevat een textielen omslag met bovenaan een etiket met blauwe rand waarop is geschreven "Collectieboek Lichte & Zware Keper doeken volgens Nummer.". Hieronder staat in gouden letters gedrukt "DE LEIDSCHE KATOENMAATSCHAPPIJ voorheen De Heijder & Co LEIDEN". Het binnenwerk bestaat uit ca. 220 ongenummerde pagina's met grote rode vierkanten zakdoekstalen, één per pagina. De eerste stalen hebben een groen etiket waarop gedrukt het wapen van Leiden en "MOUCHOIRS CROISES Dessin" waarachter het dessin nummer geschreven, hierboven "Rol" en nummer. De overige stalen hebben een wit etiket waarop gedrukt het wapen van Leiden en "MOUCHOIRS CROISES Qualité Supérieure Dessin" waarachter het nummer is ingevuld. Ongeveer driekwart van het boek is blanco.

Object

Titel
Stalenboek met keperdoeken van de Leidsche Katoen Maatschappij
Objectnaam
stalenboek
Inventarisnummer
9313.4
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)
Datering
tussen 1835-1932
Materialen
papier, karton, katoen, inkt
Technieken
gedrukt, gebonden, geschreven
Afmetingen
Algemeen: 36 x 39,5 x 4,5cm (360 x 395 x 45mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking Stichting Het Nederlandsch Economisch-Historisch Archief, 2015; bruikleen Nederlandsch Economisch-Historisch Archief aan Museum De Lakenhal, 1972-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan