Vaandel van toneelvereniging Litteris Sacrum, na 1887

C.H. de Vries (borduuratelier)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van de toneelvereniging Litteris Sacrum. Het vaandel is vervaardigd van donkerrode velours met franje rondom. Te midden van een lauwerkrans is een afbeelding samengesteld uit onder andere een lier, een pijl en vuur. Onder met de kromming van de lauwerkrans staat "LITTERIS SACRUM" en hieronder "1856 1887". Onderaan hangt één kwast. Linksonder staat "C.H. de Vries" en rechtsonder staat "Amsterdam". De dwarslat heeft aan beide uiteinden een knop, met aan beide knoppen een koord met kwast. Op de achterzijde is effen katoen aangebracht.

Object

Titel
Vaandel van toneelvereniging Litteris Sacrum
Objectnaam
vaandel
Inventarisnummer
9382
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
C.H. de Vries (borduuratelier) (maker)
Datering
na 1887
Materialen
gouddraad, velours, zijde
Technieken
geborduurd, genaaid
Afmetingen
Vaandel met dwarslat: 120,5 × 84,5 × 6,5cm (1205 × 845 × 65mm)
Vaandel: 79,5 × 120,5cm (795 × 1205mm)

Onderwerp

Voorstelling
lier

Verwerving

Datum
2000
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan