Portret van een echtpaar in een landschap, 1630-1675

Gerrit Dou

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met het dubbelportret van een echtpaar met hun hond. De man en de vrouw zijn beide ten voeten uit afgebeeld; de man staat links en de vrouw zit rechts van hem. De man is gekleed in een zwarte tuniek en broek met een witte kraag en grijze laarzen. Hij draagt een zwarte baret op zijn hoofd. In zijn rechterhand houdt hij een stok vast, waar hij enigszins op leunt. De vrouw is gekleed in een bruine japon met een witte kraag en ze draagt een kapje op haar hoofd. In haar rechterhand houdt ze een waaier. Bij het echtpaar staat een hond, geheel naar rechts gericht. De drie figuren zijn afgebeeld in een landschap met rechts een boom en op de voorgrond rechts ligt een bovenstuk van een zuil. Niet gesigneerd. Schilderij zit in een houten lijst met een vergulde binnenrand.

Object

Titels
Portret van een echtpaar in een landschap
Portrait of an unknown couple in a landscape
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
B 1416
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Gerrit Dou
Nicolaes Berchem
Datering
1630-1675
Signatuur
voorzijde, rechtsonder, op het kapiteel met zelfportretje: GDou
voorzijde, linksonder: Berchem
Materialen
olieverf, paneel
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen: 76 × 62,5cm (760 × 625mm)
Met lijst: 88,2 × 74,4 × 3,9cm (882 × 744 × 39mm)

Onderwerp

Voorstelling
dubbelportret, man, hond, landschap, vrouw, boom

Verwerving

Datum
2004
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Rijksmuseum Amsterdam, 2004
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan