Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets

De schilder in zijn werkplaats, ca. 1632

Gerrit Dou

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij in vergulde lijst. Voorstelling: schilder gezeten aan een tafel. Hij heeft een palet en penselen in zijn linker hand. Hij draagt een lange mantel van grijs-beige-roze stof en op zijn hoofd een zwarte baret. Op de tafel ligt een blauw tafellaken, waarop een luit, een schedel, een boek, inktpot en veer. Achter de tafel zijn de contouren van een schildersezel te zien. Op de grond voor de tafel o.a. een globe en een gipsen tronie. Achter hoog aan de muur hangt een sabel.

Object

Titels
De schilder in zijn werkplaats
The Painter in his Studio
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5824
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Gerrit Dou
Datering
ca. 1632
Materialen
olieverf, paneel
Afmetingen
Drager: 60,5 × 44,5cm (605 × 445mm)
Met lijst: 74,5 × 58 × 7cm (745 × 580 × 70mm)

Onderwerp

Voorstelling
atelier, schilderen, interieur

Verwerving

Datum
2020
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aangekocht met steun van de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal dankzij een schenking van Carla van Steijn (1925 - 2018), steun van de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar BankGiro Loterij Aankoopfonds, haar Themafonds 17de-eeuwse schilderkunst en haar Daan Cevat Fonds) en een particuliere schenking, 2020
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan