Huisje te Wassenaar, 1924

Hendrik Valk

Hendrik Valk behoort tot de kunstenaars die vasthielden aan de waarneming van de visuele werkelijkheid als uitgangs-punt voor hun werk, maar die het realisme afzworen. In stijl en interesses bestaan er overeenkomsten tussen Valk en de leden van kunstenaarsgroep De Stijl waarvan Theo van Doesburg de oprichter was. Valk hanteerde een zelfde abstraherings-methode als Van Doesburg. Beiden gaan uit van een naturalistische voorstelling die steeds verder geabstraheerd wordt. Valk heeft echter altijd de visuele werkelijkheid een herkenbare rol laten spelen in zijn schilderijen. In dit opzicht vertoont het werk van Valk ook gelijkenis met dat van Bart van der Leck.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

  • Bekijk een interview met Hendrik Valk

Object

Titel
Huisje te Wassenaar
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 1728
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Hendrik Valk
Datering
1924
Signatuur
voorzijde, rechtsonder: H.V. 24
Materialen
olieverf, board
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 24,5 × 28cm (245 × 280mm)
Met lijst: 49,5 x 62 x 5cm (495 x 620 x 50mm)

Onderwerp

Voorstelling
boom, huis
Topografie
wassenaar

Verwerving

Datum
1973
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal, 1973.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan