Hortus Botanicus, 1987-1988

Harry Sengers

In 1988 organiseerde de Stichting Galerie Fotomania in Leiden in samenwerking met de gemeente Leiden een groot fotografieproject: 'De Verbeelding van Leiden.' 10 gerenommeerde Nederlandse fotografen kregen in 1987 de opdracht om een serie foto’s in Leiden te vervaardigen. De opdracht was zeer vrij: maak een serie foto's op een willekeurige plek in Leiden. Deelnemend fotografen waren: Hans van der Meer (Amsterdam), Harry Sengers (Rotterdam), Anja de Jong (Dordrecht), Bertien van Manen (Amsterdam), Taco Anema (Amsterdam), Paul den Hollander (Breda), Hannes Wallrafen (Amsterdam), Peter Horree (Leiden), Eric van der Schalie (Rotterdam) en Rommert Boonstra (Rotterdam). Samenstellers van de tentoonstelling waren: Linda Roodenburg, Frits Bruins en Rob Wolthoorn. De opdracht resulteerde in een tentoonstelling in de Waag in Leiden (juni-juli 1988) en de publicatie 'De verbeelding van Leiden' met tekstbijdragen van Linda Roodenburg, Gosewijn van Beek en Frits Bruins. Harry Sengers begaf zich voor het project 'De verbeelding van Leiden' wekenlang te voet door de stad, op zoek naar voor hem zo kenmerkende onderwerpen. Niet het moment is voor hem van belang, maar de tijd, zoals deze zijn sporen nalaat en de vergankelijkheid van het leven zichtbaar maakt. Sengers zoekt naar locaties met een verhaal; daar waar het verleden niet uitgewist is. In voor hem zo kenmerkende krachtige zwart-witbeelden vereeuwigde hij onbekende delen van de stad Leiden: de restanten van een etalage van een opgeheven winkel op de Hogewoerd, een loods op het Trekvaartplein, de hooizolder van een slachthuis.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Hortus Botanicus
Objectnaam
foto
Inventarisnummer
S 4550
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harry Sengers (maker)
Datering
1987-1988
Materialen
metaal, glas, zwart/wit foto
Techniek
fotografie
Afmetingen
Dagmaat foto 1: 24,5 x 36,5cm (245 x 365mm)
Dagmaat foto 2: 14 x 20,5cm (140 x 205mm)
Met lijst: 60,5 x 50,5 x 2cm (605 x 505 x 20mm)

Onderwerp

Voorstelling
plant, interieur, gebouw, tuin
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan