Zonder titel, 1989

Allart Lakke

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Een tekening in zwart. Links een hoofd en profil, in silhouet, met in plaats van een oog een in wit uitgespaarde vis. In het midden is een zwart silhouet van een man afgebeeld, in een houding als van een hordenloper of verspringer op het moment dat deze los van de grond door de lucht beweegt. In zijn rechter hand houdt hij een vis. Rechts hetzelfde hoofd als links, maar dan in spiegelbeeld en zacht grijs van tint. De vis in de hand van de man en het hoofd rechts zijn zachtgrijs van tint, omdat ze aan de achterzijde van het papier zijn aangebracht en door het papier heen schijnen. Ingelijst in een eenvoudige houten lijst, achter glas.

Object

Titel
Zonder titel
Objectnaam
tekening
Inventarisnummer
S 4871
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Allart Lakke (maker)
Datering
1989
Materialen
papier, inkt
Afmetingen
Algemeen (oude afmetingen): 41 x 58cm

Onderwerp

Voorstelling
man, vis, kop

Verwerving

Datum
1990
Wijze van verwerving
Gemeenteaankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan