Derde krant, 1997

Thom Geraedts

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Drie vellen in de lengte gevouwen en voorzien van een wikkel. De krant bestaat uit een half wit, half geel voorblad, met één zwarte stip, pagina 2 is wit met een gele baan aan de boven- en onderzijde en één zwarte stip, pagina 3 is wit met 18 zwarte stippen, pagina 4 is geel met de doorschijn van de 18 stippen van pagina 3, pagina 5 is wit met een in dunne witte lijnen een geometrische figuur over het hele blad. De achterzijde is wit met een grijze cirkel. Onderaan getypt gesigneerd en gedateerd en "oplage 35 exemplaren". Ter versteviging is een karton tussen gevoegd. Op dit karton in blauw getypte tekst: "bij deze doe ik u de derde krant toekomen. hoewel we nu in 1998 leven is deze krant [ ... ] vriendelijke groet, Thom Geraedts". Op de wikkel in zwarte typletters: "ROB" en langs de rand de tekst: "Voor informatie zie binnenkant wikkel" en "niet vouwen s.v.p.". Aan de binnenkant van de wikkel: "Wilt u een volgende uitgave ontvangen stort dan spoedig f 20.00 op giro 4014531 o.v.v. "krant" "van deze oplage zijn nog exemplaren voorradig Nabestellen is mogelijk" en "Thom Gearaedts, Plantsoen 99e, 2311 KL Leiden". Tevens een tekening van alle zes de pagina's, met een kleuraanduiding en de vlakverdeling.

Object

Titel
Derde krant
Objectnaam
zeefdruk
Inventarisnummer
S 5032
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Thom Geraedts
Datering
1997
Signatuur
achterzijde middenonder: THOM GERAEDTS 1997
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Dichtgevouwen met wikkel: 57,3 x 18,4cm (573 x 184mm)
Opengevouwen: 57,3 x 73,6cm (573 x 736mm)

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan