Foto van een stoel, ontwerp Arie Huisman, 1930-1935

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zwart-wit foto van een stoel, ontwerp van Arie Huisman. Het onderstel van de stoel is bekleed met een donkere stof met grote lichte bloemmotieven. Voor de rugleuning een los kussen in dezelfde stof. De stoel staat naar een kaptafel gewend. De ruimte waarin de stoel staat heeft een raam met uitzicht op een tekst op een gebouw: "..SO-BANK N. ..". Op de achterzijde van de foto is in een hexagram het nummer 53 geschreven, en in potlood de volgende teksten: "stoel: stoel: ben. hoeveelh. stof 2.- m. f 140.- exc. de stof, met vaste stoffering in de rug", en diverse keren het logo van Gevaert Ridax. Op zijn kop een stempel met het signatuur van Huisman.

Object

Titel
Foto van een stoel, ontwerp Arie Huisman
Objectnaam
foto
Inventarisnummer
S 5436
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Anoniem (maker)
Arie Huisman (ontwerp)
Datering
1930-1935
Signatuur
achterzijde: A Huisman [stempel]
Materiaal
papier
Techniek
fotografie
Afmetingen
Drager: 11,4 x 8,8cm (114 x 88mm)

Onderwerp

Voorstelling
stoel

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan