De heilige Odulphus, eind 17de eeuw

Willem van Ingen

Schilderij met de voorstelling van de heilige Odulphus, pastoor van Oirschot. Hij staat ten voeten uit, driekwart naar links gewend, in een heuvelachtig landschap. Hij houdt in de linkerhand een geopend boek en wijst met de rechter op een staf, welke links op de voorgrond naast zijn hoofddeksel op een rotsblok ligt. Hij is bijna kaal en draagt een baard. Hij draagt een wit koorhemd met stool en hij heeft een almuis over de linkerarm. Rechts in het verschiet is een brandend kerkgebouw te zien en uiterst rechts staat een boom afgebeeld. Het doek zit in een houten lijst. Gesigneerd.

Object

Titel
De heilige Odulphus
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 736
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Willem van Ingen
Datering
eind 17de eeuw
Signatuur
voorzijde, linksonder: G. van Ingen f.
Materialen
olieverf, hout, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 227 x 164 x 4,5cm (2270 x 1640 x 45mm)

Onderwerp

Voorstelling
kerk, berglandschap, man, pastoor, heilige, boek, boom
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1926
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop van de Oud-Katholieke Kerk, 1926, met financiële steun van de gemeente Leiden en van de Vereniging van Belangstellenden in de Lakenhal
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan