Fotoalbum zonder foto's, tweede helft 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Fotoalbum zonder foto's, met op de eerste pagina een etiket geplakt waarop staat "verzameling Mr. J. van Buttingha Wichers". Het album, dat gebonden is, bevat een bruine leren omslag met goudkleur met op de voorzijde een hoekversiering en in het midden een leeg ovaal medaillon met klavers bij alle hoeken in een ruit, en op de achterzijde een leeg ovaal medaillon in een bladerversiering. Het album bevat een metalen sluiting. Op de titelpagina staat het woord "Album" met een versierde letter A met een krulversiering. Het boek bevat 36 pagina's voor foto's, allemaal met gleuf waarin de foto's gestoken kunnen worden.

Object

Titel
Fotoalbum zonder foto's
Objectnaam
fotoalbum
Inventarisnummer
z.n. 471
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
tweede helft 19de eeuw
Materialen
metaal, papier, karton, leer
Techniek
gebonden
Afmetingen
Algemeen: 23,3 x 20 x 6,2cm (233 x 200 x 62mm)

Verwerving

Datum
1891
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan