Home
activiteit

Lakenhal Laat

Elke tweede vrijdag van de maand

Je weekend begint in het museum! Kom elke tweede vrijdag van de maand tussen je werk en de kroeg naar Museum De Lakenhal voor een flinke dosis inspiratie en kennis. Bezoek tijdens Lakenhal Laat tussen 19.00 en 22.00 uur de tentoonstelling Imagine Intuition en doe mee aan een verdiepend programma bestaande uit artist talks, performances en workshops. Een drankje (de eerste krijg je van ons) en live muziek ontbreken natuurlijk niet. Zien we je daar?

bestel je ticket

Lakenhal Laat: Janet Vollebregt X DIKKER + OOSTRIK

VRIJDAG 9 december VAN 19.00 TOT 22.00 UUR

bestel je ticket

het programma op 9 december:

Meet the artists - Janet Vollebregt & DIKKER + OOSTRIK

Om 19.30 uur in de Nieuwe Hal

Laure van den Hout, hoofdredacteur van Mister Motley, vraagt kunstenaars Janet Vollebregt & DIKKER + OOSTRIK het hemd van het lijf over het thema intuïtie en de totstandkoming van de werken die ze speciaal voor de tentoonstelling Imagine Intuition maakten. Er is plek voor maximaal 60 personen, je kunt op de avond zelf bij binnenkomst een plekje reserveren zo lang de voorraad strekt.

Over Janet Vollebregt

Janet Vollebregt wil mensen omgevingen of sferen bieden waar ze rust vinden, en tegelijkertijd ervan bewust worden dat alles verbonden is. Haar ontwerpfilosofie is geworteld in haar technische opleiding architectuur én in haar levenslange studie en beoefening van oosterse en westerse filosofie en therapie. Voor dit project realiseerde zij twee installaties: een als toegang tot het museum en een als afsluiting van de tentoonstelling. Foto: Joao P. Teles

Over DIKKER + OOSTRIK

De installaties van cognitief neurowetenschapper Suzanne Dikker (zij sluit vanavond aan via een live verbinding vanuit New York) en kunstenaar Matthias Oostrik bestaan bij de gratie van bezoekers. In de beweeglijke en interactieve presentaties vloeien kunst en wetenschap in elkaar over. Hun nieuwe installatie Harmonic Dissonance: Phantom verkent de paradox van de (on)meetbaarheid van het intuïtieve lichaam. Foto: LexusHybridArt

Foto: Taco van der Eb

WE, the intuitive body – performance door ICK Dans Amsterdam

Om 19:15 en 21:00 uur op de Achterplaats

In WE, the intuitive body onthult ICK Dans Amsterdam in een zinderende performance de inspirerende kracht tussen ratio en instinct. We laten ons vaak leiden door de wetten van rationaliteit, effectiviteit en meetbaarheid, zonder ons te richten op wat ons werkelijk drijft. Maar in deze chaotische wereld onderwerpt ons lichaam zich niet aan rationele wetten. Ons lichaam volgt zijn instincten en impulsen. Ons lichaam is opstandig, en vormt zo een broodnodige tegenkracht. WE, the intuitive body laat je deze ongekende kracht zien en ervaren.

Een kijkje onder de motorkap van Harmonic Dissonance: Phantom Body

Om 20.30 en 21.15 uur in de tentoonstellingszalen

Voor Imagine Intuition maakten DIKKER + OOSTRIK het werk Harmonic Dissonance: Phantom Body. De vier schermen zetten jouw bewegingen om in beeld en geluid én laten je digitale echo interacteren met die van andere bezoekers. Een knap staaltje techniek! Tijdens deze sessie krijg je een uniek kijkje onder de motorkap van de installatie. Makers Matthias Oostrik (kunstenaar), Than van Nispen (HKU) en Suzan Tunca (ICK Dans Amsterdam) nemen je op zaal mee in hun interdisciplinaire zoektocht naar hoe je de ruimte tussen lichaam en geest – in onszelf en in relatie tot anderen – kunt vangen in intuïtieve algoritmen en audiovisuele landschappen. Er is plek voor maximaal 15 personen per sessie. Je kunt op de avond zelf bij binnenkomst een plekje reserveren, zo lang de voorraad strekt.

Foto: Joep Jacobs
Foto: Joep Jacobs

Jin Shin Jyutsu-sessies

Om 20.30 en 21.15 uur in de tentoonstellingszalen

Naast architect en kunstenaar is Janet Vollebregt ook mentor in de Japanse geneeswijze Jin Shin Jyutsu. Met deze eeuwenoude Japanse levenskunst kun je de levensenergie in je lichaam harmoniseren. Zoals een accu de motor van een auto aanzwengelt en de lichten ontbrandt, is jouw energiebron datgene wat jouw hart doet slaan. Door energetische blokkades te laten smelten en je energie te laten stromen met je handen, blijf je in balans en ontstaat er ruimte om te luisteren naar je innerlijke stem. In deze korte sessie laat Janet je in haar installatie You Are Present kennismaken met deze bijzondere Japanse levenskunst. Er is plek voor maximaal 12 personen per sessie. Je kunt op de avond zelf bij binnenkomst een plekje reserveren, zo lang de voorraad strekt.

Vloeibare vormen – inloopworkshop

Doorlopend in het Atelier

Op een creatieve manier ruimte maken voor je intuïtie? Dat kan de hele avond in het Open Atelier! Onder begeleiding van onze professionele museumdocenten maak je op 9 december vloeiende creaties met scheerschuim en ecoline. We zijn benieuwd wat je ziet in het eindresultaat…

Foto: Taco van der Eb

Inneruu

Om 20.00 en 21.15 uur in het Auditorium

Tijdens Lakenhal Laat verzorgt poppodium Gebr. de Nobel de live muziek. Op 9 december staat inneruu voor je klaar. innerruu is als verliefdheid – je kunt het omschrijven, maar je moet het gewoon beleven! De band neemt je via organisch-elektronische songs mee in een gezamenlijke totaalervaring die al je zintuigen activeert. Met melancholische geluiden, visuele projecties, geuren en interactieve instrumenten bouwen ze een moment en plek waar je even tot jezelf kunt komen. Hun eerste album verschijnt eind 2022.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Datum: vrijdag 9 december
  • Tijd: 19.00 – 22.00 uur
  • Prijs: €10 regulier of €7,50 met Museumkaart of andere kortingspassen, inclusief je 1e drankje
  • Aanmelden: bestel hier je tickets, om verzekerd te zijn van een plek. Je kunt op de avond zelf ook een kaartje kopen aan de kassa (op basis van beschikbaarheid!).

Let op: de collectiezalen zijn tijdens deze editie van Lakenhal Laat gesloten. En het programma onder voorbehoud van wijzigingen - al proberen we dat natuurlijk zo veel mogelijk te voorkomen! Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele info.

COLOFON

Lakenhal Laat van 9 december wordt mede mogelijk gemaakt door:

Janet Vollebregt
Suzanne Dikker
Matthias Oostrik
Suzan Tunca
Than van Nispen
Laure van den Hout
ICK Dans Amsterdam
Gebr. De Nobel
inneruu
Femke Goedhart
Martine Lemmens