Home
activiteit

Let op: deze lezing is door onvoorziene omstandigheden helaas geannuleerd

Lezing ‘Cherchez la femme!’

Dinsdag 14 maart van 19.30 tot 21.00 uur

Lezing door Karin Leonhard


Bijna 400 jaar nadat het werd gemaakt, blijft David Bailly’s Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder kunsthistorici fascineren. Het meesterwerk roept allerlei vragen op. Is er sprake van een zelfportret? Waarnaar verwijzen de verschillende voorwerpen op het schilderij? En wie is toch de mysterieuze vrouwfiguur die tegen de achterwand verschijnt?

Museum De Lakenhal heeft de handen ineengeslagen met verschillende experts voor een uitgebreid onderzoek naar de schilder en zijn werk. Zo is voor het eerst het oeuvre van Bailly in kaart gebracht, en ontdekten we in zijn stilleven meerdere verborgen gezichten. Ter ere van de tentoonstelling* David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid* organiseren we in samenwerking met Studium Generale Leiden een verdiepende lezingenreeks, waarin verschillende onderzoekers je meenemen in de nieuwste inzichten én vraagstukken over ze bijzondere Leidse schilder.

Op dinsdag 14 maart blikt Karin Leonhard, professor aan de Universiteit van Konstanz in Duitsland, in haar Engelstalige lezing terug op de uiteenlopende interpretaties van Bailly’s meesterwerk, op basis van het historiografische onderzoek dat ze naar het schilderij deed. Iedereen is welkom!

Praktische informatie:

Let op: deze lezing is door onvoorziene omstandigheden helaas geannuleerd

  • Datum: dinsdag 14 maart
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  • Locatie: Lipsiusgebouw zaal 019, Cleveringaplaats 1 in Leiden
  • Taal: Engels
  • Prijs: gratis
  • Aanmelden: is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Het aanmeldformulier vind je hier.

Over de lezingenreeks:

Deze lezing is onderdeel van het lezingenprogramma rondom de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid, dat we organiseren in samenwerking met Studium Generale. De andere lezingen vinden plaats op:

Na afloop zijn alle lezingen hier terug te kijken.

Naar overzicht