Home
activiteit

Lezing The Intuitive Body

Zondag 18 december van 14.00 tot 15.30 uur

Door Suzan Tunca

Let op: deze lezing is in het Engels!

livestream en terugkijken

Iedereen heeft een beeld of gevoel bij intuïtie, maar wat is het nu precies? De een noemt het ons zesde zintuig; de ander een vorm van onbewuste kennis die niet in woorden kan worden uitgelegd; een derde omschrijft het als gevoelsmatig weten. Ter ere van de tentoonstelling Imagine Intuition organiseren we in samenwerking met Studium Generale Leiden een verdiepende lezingenreeks, waarin verschillende wetenschappers op het ongrijpbare thema intuïtie reflecteren. Iedereen is welkom!

Op zondag 18 december deelt Suzan Tunca in haar Engelstalige lezing The Intuitive Body op performatieve wijze inzichten over ons intuïtieve lichaam. Deze inzichten verkreeg zij door het documenteren van de choreografische taal van Emio Greco en Pieter C. Scholten, artistiek directeuren van ICK Amsterdam / Space for Dance Art. Deze intuïtieve kennis, gebaseerd op de logica van dans, wordt verbonden aan tot nadenken stemmende experimenten in relatie tot kennisdomeinen als de filosofie, psychologie, kunsttheorie en religie.

Over Suzan Tunca

Suzan Tunca (1975) is hoofd van de ICK Academy, dansonderzoeker en PhD kandidaat aan de Universteit Leiden. Ze studeerde theaterdans aan de kunstacademie in Arnhem (1994-97). Sinds 1998 werkt ze als danseres, choreograaf en choreografisch assistent in binnen- en buitenland, onder meer bij Krisztina de Châtel en Dylan Newcomb. Tussen 2005-2013 danste ze bij Emio Greco. In 2015 voltooide ze een research master artistiek onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam met een videowerk en live performance in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Tunca is momenteel verantwoordelijk voor de dansonderzoeksactiviteiten bij ICKamsterdam, de ontwikkeling en implementatie van het artistieke onderzoekscurriculum voor dansers bij CODARTS en ze lid van DASresearch THIRD. Met haar werk als dansonderzoeker in professionele en educatieve contexten en als uitvoerend kunstenaar wil ze bijdragen aan de voortdurende regeneratie en vooruitgang van dans als een autonome kunstvorm en als een onschatbare bron voor belichaamde kennis en begrip.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 18 december
  • Tijd: 14.00 – 15.30 uur
  • Locatie: Auditorium Museum De Lakenhal
  • Taal: Engels
  • Prijs: de lezing is gratis, maar wil je voor of na de lezing ook het museum bezoeken, dan heb je een toegangskaartje nodig.
  • Aanmelden: is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.
aanmelden

Over de lezingenreeks

Deze lezing is onderdeel van het lezingenprogramma rondom de tentoonstelling Imagine Intuition, dat we organiseren in samenwerking met Studium Generale. De andere lezingen vinden plaats op:

Na afloop zijn alle lezingen terug te kijken.

terugkijken