Home

Tips voor een fijn museumbezoek

Om het museumbezoek voor jou en anderen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, vragen we je om met de volgende zaken rekening te houden.

  • Het pand kent geen vaste route, dwaal vooral lekker rond en laat je verrassen! Een plattegrond met daarop informatie wat er te zien en te doen is in het museum, kun je ophalen bij de informatiebalie.
  • Een mobiele telefoon kun je in de tentoonstellingszalen gebruiken voor toegang tot de verdiepende informatie en audiotours in de Lakenhal-app, maar niet om mee te bellen. Zo kunnen ook andere bezoekers ongestoord van de tentoonstellingen genieten.
  • Voor je gemak en de veiligheid van de objecten dien je paraplu’s, rugzakken en tassen groter dan A4-formaat achter te laten in een kluisje.
  • De tentoongestelde objecten zijn kwetsbaar en bewaren we graag voor toekomstige generaties. Hoe verleidelijk ook, objecten in het museum mogen niet worden aangeraakt, tenzij expliciet anders vermeld.
  • Enthousiasme en gesprekken tussen jong en oud zien we graag - rennen, stoeien en schreeuwen niet.
  • Fotograferen tijdens je museumbezoek mag, maar graag zonder flits, selfiestick en/of statief. Filmen mag alleen met vooraf gegeven toestemming.
  • Museum De Lakenhal is volledig rookvrij, ook voor e-sigaretten.

Kom je met kinderen naar het museum? Haal dan alles uit je bezoek met deze tips.

  • Maak gebruik van ons Familiespoor! In de collectiepresentatie vinden jullie 13 unieke lades. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten bekijken jullie samen de museumcollectie ineens door een heel andere bril. De begeleidende plattegrond kun je ophalen bij de informatiebalie. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Steek iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur samen gratis jullie handen uit de mouwen in het Open Atelier. Geïnspireerd door de collectie of tijdelijke tentoonstelling kun je ieder seizoen werken met een nieuwe creatieve techniek of een bijzonder materiaal. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig om jullie op weg te helpen.
  • Bekijk welke activiteiten er nog meer zijn in de agenda.

Heb je extra ondersteuning nodig tijdens je bezoek? Voor mensen met een beperking bieden we allerlei programma’s en voorzieningen aan. Lees meer over de toegankelijkheid van Museum De Lakenhal.

Wil je meer weten, lees dan de algemene bezoekersvoorwaarden of stel tijdens je bezoek een vraag aan een van onze medewerkers – zij helpen je graag verder. Veel plezier!