ORDRE By Die van den Geregte der Stadt LEYDEN Beraamt en Vastgesteld OP HET FABRICEEREN VAN ESTAMIENEN, Sorteerende onder de GRYNHALLE der gemelde Stadt., 17 maart 1768

Ysbrand van Dam

Textielreglement met de titel "ORDRE By Die van den Geregte der Stadt LEYDEN Beraamt en Vastgesteld OP HET FABRICEEREN VAN ESTAMIENEN, Sorteerende onder de GRYNHALLE der gemelde Stadt" bestaande uit acht ongesneden pagina's, waarvan één onbedrukt, bovenaan genummerd van (3) tot en met (8). Onder de titel een ovale afbeelding met een staande leeuw en het wapen van Leiden. In het randschrift: "HAEC LIBERTATIS ERGO".

Object

Titel
ORDRE By Die van den Geregte der Stadt LEYDEN Beraamt en Vastgesteld OP HET FABRICEEREN VAN ESTAMIENEN, Sorteerende onder de GRYNHALLE der gemelde Stadt.
Objectnaam
reglement
Inventarisnummer
11007
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
Ysbrand van Dam (auteur)
Samuel en Johannes Luchtmans (drukker)
Datering
17 maart 1768
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 21,5 x 16,7cm (215 x 167mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
2012
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking de heer C.H. Krantz, Leiden, 2012
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan