Multiple doos met luxe aanvullende kist, 6 augustus 1977

Thom Geraedts

Thom Geraedts is een kunstenaar die subtiele, soms speelse maar vooral onnadrukkelijke kunstwerken maakte, vaak met gebruik van arme materialen. Naast autonome kunstwerken maakte hij ook objecten die hij gebruikte bij meditatieve op herhaling gebaseerde performances. Hij was ook een groot voorstander van multiples als een sympathieke, intieme en bereikbare vorm van kunst. Hij heeft dat in de vorm van kranten gedaan maar dus ook in een de vorm van een verzamelbox, waar meer kunstenaars aan meewerkten en waar je je op kon abonneren. Hoewel serieus bedoeld zit er in dit werk ook wel een ludieke flauwigheid die typisch is voor de jaren ’70. Zo is het de bedoeling dat je de spiegeltjes schuin voor je omhoog houdt zodat in het spiegeltje de situatie achter je is te zien met een bijpassende omlijsting.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Multiple doos met luxe aanvullende kist
Objectnaam
multiple
Inventarisnummer
11267
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Thom Geraedts
Jeanette Ming
René van Tilborg
Barthol Ming
Frans van Nieuwenborg
Itta Smeets
Ton Francken
Datering
6 augustus 1977
Materialen
hout, foto, papier, menie, gips, potlood, plastic, spiegelglas, balsahout, karton, leer
Afmetingen
11267.1 A) 2 × 31,7 × 22,8cm (20 × 317 × 228mm)
11267.2 A) 5,5 × 70,5 × 17,5cm (55 × 705 × 175mm)

Verwerving

Datum
2019
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking Jaap, Mareke en Tomme Geraedts, 2019
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan