Draagteken van schietverening Pugno Pro Patria, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Draagteken van schietvereniging Pugno Pro Patria, bestaande uit bovenaan een lauwerkrans met in het midden twee in elkaar geschoven handen met eronder een banderol met de letters "EV". Aan de achterzijde van de lauwerkrans is een speld bevestigd. De krans is bevestigd aan een haakje waaraan een rood/wit zijden lint hangt. Hieronder is een zilveren schutterspenning bevestigd. Op de voorzijde van de penning staat het rondschrift "PUGNO PRO PATRIA" met in het midden een gekroonde leeuw met zwaard en schild met daarop het stadswapen van Leiden, afgebeeld als twee gekruiste sleutels. Op de keerzijde van de penning staat het rondschrift "SCHUTTERSPENNING 1657" met in het midden twee gekruiste geweren en "LEYDEN".

Object

Titel
Draagteken van schietverening Pugno Pro Patria
Objectnaam
onderscheidingsteken
Inventarisnummer
2028
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
19de eeuw
Materialen
zijde, zilver
Technieken
geslagen, genaaid
Afmetingen
Algemeen: 20 x 3,4 x 1,1cm (200 x 34 x 11mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen, leeuw

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan