Poppenjak van wit/rood katoen, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Poppenjak van wit katoen bedrukt met afwisselend vertikale banen van rode strepen en banen met strooimotief van bloemen en fantasievormen. De banen met fantasievormen zijn tevens bedrukt met kleine blauwe vierkantjes; deze zijn echter haast geheel weggesleten. De sluiting zit aan de voorzijde. De twee voorpanden zijn aan de schouderstukken vastgezet. Op het rechter voorpand loopt een schuine plooi van boven naar de taille. Op het linker voorpand is slechts het restant van het plooistiksel te zien. Het achterpand is eveneens aan de schouderstukken vastgezet waardoor een vierkanten hals ontstaat. Aan weerskanten loopt een vastgestikte plooi in een schuine lijn naar de taille alwaar de twee plooien samenkomen. Op taillehoogte lopen vanaf de zijnaden twee vastgestikte plooien in een zwakke schuine lijn naar het midden. De voorpanden en het achterpand zijn vanaf de taille gerend. De jak heeft lange, ingezette mouwen met brede manchetten, afgezet met een wit zijden band.

Object

Titel
Poppenjak van wit/rood katoen
Objectnaam
jak
Inventarisnummer
3162.4
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
katoen, zijde
Technieken
bedrukt, genaaid
Afmetingen
Algemeen: 20 x 28,5 x 0,4cm (200 x 285 x 4mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan