Zilveren kandelaar stijl Lodewijk XVI, 1788

Dirk Evert Grave

Gegoten zilveren kandelaar, stijl Lodewijk XVI, op een gewelfde voet staand. De vaasvormige kaarsenhouder, gedecoreerd met cannelures, kelkbladeren en parelrand, gaat over in een platte cilinder, boven en onder met twee en één parelrand versierd. De taps toelopende schacht heeft eveneens cannelures en staat op een platte nodus, gedecoreerd met florale motieven in een U-vorm gevat, die overgaat in de holle voet. Hier zijn cannelures en een bladrand in U-vorm aangebracht als decoratie. Op de kaarsenhouder staat los een vetvanger, versierd met een parelrand.

Object

Titel
Zilveren kandelaar stijl Lodewijk XVI
Objectnaam
kandelaar
Inventarisnummer
4322.3
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
Dirk Evert Grave (maker)
Jan Smit (vroeger toegeschreven aan)
Datering
1788
Plaats
Amsterdam
Merkteken
Op voet: stadskeur Amsterdam; Hollandse leeuw; jaarletter D (= 1788); meesterteken aambeeld (= Dirk Evert Grave); belastingekeur Leiden (= 1795)
Materiaal
zilver
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 30,8 x 14,3cm (308 x 143mm)

Onderwerp

Topografie
amsterdam

Verwerving

Datum
1941
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat, 1941.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan