De verovering van de Zilvervloot in 1628, 17de eeuw

Claes Jansz. Visscher

Prent met een afbeelding van de baai Matanca, met rechtsachter de Spaanse schepen. Daaromheen en op de voorgrond de Hollandse vloot. Linksboven een portret van admiraal Piet Heyn met het randschrift "Pieter Pietersz. Hayn Generael". Rechtsboven een portret van Hendrik Loncq met het randschrift "Hendrick Corneliszn. Lonq Admirael" Linksmidden een inzetkaartje van Cuba, getiteld "T Eylant Cuba Met Syne Gelegentheyt". Onder de afbeelding, in negen kolommen, respectievelijk een kort verhaal over het veroveren van de zilvervloot en een uitleg van de cijfers 1-20 op de afbeelding, tevens een opsomming van de buit.

Object

Titel
De verovering van de Zilvervloot in 1628
Objectnaam
ets
Inventarisnummer
5724.49
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Claes Jansz. Visscher
Datering
17de eeuw
Signatuur
voorzijde rechtsonder: t' Amsterdam, By Claes Ijansz. Visscher
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Beeldmaat: 21,5 x 40,5cm (215 x 405mm)
Drager: 37,5 x 41,5cm (375 x 415mm)
Met oplegvel: 62,8 x 90cm (628 x 900mm)

Onderwerp

Voorstelling
zeeslag

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Overdracht door Mr. P.R. Blok te 's Gravenhage uit het nalatenschap van Mej. Dr. I. Blok, 1951; Prof. P.J. Blok; Prof. Robert Fruin.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan