Stalenboek van de Firma J.J. Krantz en Zoon, voorjaar 1873

Firma J.J. Krantz en Zoon

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Stalenboek van de Firma J.J. Krantz en Zoon uit het voorjaar van 1873. Het boek, dat gebonden is, bevat een omslag met marmermotief met in het midden een etiket waarop staat "Voorjaar 1873". Op de rug staat een etiket met dezelfde tekst. Het binnenwerk bestaat uit 28 ongenummerde pagina's met wollen stalen in de kleuren zwart, grijs en bruin tinten, genummerd van 2701 tot en met 2965. De stalen zijn gelijmd, zes per pagina, met enkele pagina's blanco in het midden en achteraan in het boek. Tien stalen zitten los, enkele stalen liggen deels los en enkele stalen ontbreken.

Object

Titel
Stalenboek van de Firma J.J. Krantz en Zoon
Objectnaam
stalenboek
Inventarisnummer
8951
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma J.J. Krantz en Zoon (maker)
Datering
voorjaar 1873
Materialen
papier, wol, karton, inkt
Technieken
geschreven, gebonden
Afmetingen
Algemeen: 34,3 x 22 x 5,3cm (343 x 220 x 53mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
1988
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan