Ontwerp voor voorstelling van uitdeling haring en wittebrood, 1935 - 1940

Corinne Franszen-Heslenfeld

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Sculptuurontwerp ter decoratie van het Stadhuis te Leiden, uitgevoerd in gips. Op het reliëf is een voorstelling van de uitdeling van haring en wittebrood verbeeld. Aan de rechterzijde staat een frontaal weergegeven man, met zijn hoofd naar rechts gewend. Met zijn linkerarm houdt hij twee broden tegen de borst geklemd en in zijn rechterhand houdt hij twee haringen. Tussen zijn voeten liggen nog twee haringen. Aan de linkerzijde is een groepje van man met twee kinderen en een vrouw weergegeven. De man en het voorste kind zijn frontaal uitgebeeld, van het tweede kind is alleen het hoofd weergegeven. De vrouw is van de zijkant weergegeven, haar linkerhand heeft ze uitgestrekt naar de haring en met de rechterhand wenkt ze.

Object

Titel
Ontwerp voor voorstelling van uitdeling haring en wittebrood
Objectnamen
model, beeldhouwwerk
Inventarisnummer
9008 A
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Corinne Franszen-Heslenfeld
Datering
1935 - 1940
Materiaal
gips
Afmetingen
Algemeen: 39,8 x 46 x 13,4cm (398 x 460 x 134mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, haring, vrouw, kind
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1989
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan