Ontwerp voor voorstelling van een dame die zich laat portretteren, 1935 - 1940

Corinne Franszen-Heslenfeld

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Sculptuurontwerp ter decoratie van het Stadhuis te Leiden, uitgevoerd in gips. Aan de rechterzijde staat een vrouw met op haar rechterarm een kind, met haar hoofd leunt ze op het hoofd van het kind. Haar linkerhand houdt ze voor haar borst. Haar lichaam heeft ze iets naar rechts gedraaid. Aan de linkerzijde zit op een krukje een kunstschilder, met voor hem een ezel met een schildersdoek erop. Hij zit schuin met zijn rug naar de beschouwer toe en zijn hoofd is in de richting van de vrouw gedraaid. In zijn rechterhand houdt hij een penseel.

Object

Titel
Ontwerp voor voorstelling van een dame die zich laat portretteren
Objectnamen
beeldhouwwerk, model
Inventarisnummer
9008 C
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Corinne Franszen-Heslenfeld (maker)
Datering
1935 - 1940
Materiaal
gips
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 39,4 x 46 x 11,8cm (394 x 460 x 118mm)

Onderwerp

Voorstelling
atelier, kunstenaar, vrouw, kind, schilderen
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1989
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan