Home
activiteit

Activiteiten bij de tentoonstelling Christa Ehrlich - Pionier in design

Tot en met 28 augustus 2022

Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

zondag 21 augustus, 11.30-12.30 uur

Tijdens deze gratis rondleiding in Nederlandse Gebarentaal ontdek je alles over Christa Ehrlichs bijzondere zilveren objecten – van kroketschep tot koffiepot. Maar ook haar modetekeningen, behang en ander werk komen aan bod. Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Reserveer wel vooraf even een plekje, want er kunnen maar 15 mensen mee doen. Is er iemand in jullie gezelschap horend? Ook dan kunnen jullie aan deze rondleiding meedoen – er is namelijk een stemtolk aanwezig.

lees meer en reserveer je gratis ticket

Zilverspreekuur

zondag 28 augustus, 10.00 - 17.00 uur

Heb je altijd al meer willen weten over jouw bijzondere juweel, mooi horloge of uniek zilveren object in de kast? Kom dan op zondag 19 juni naar het zilverspreekuur! Boek je tijdslot en laat taxateurs George Hamel en Idzarda Lindenbergh je alles vertellen over de herkomst en waarde van jouw zilveren object.

Lees meer

Blockprinten in het open atelier

elke zondag tussen 13.00 en 16.00 uur

Christa Ehrlich speelde aan het begin van de 20e eeuw met vormen en patronen, bijvoorbeeld voor stof en behang ontwerpen. Benieuwd hoe dat werkt, een mooi patroon maken? Kom naar het Open Atelier om je eigen ontwerp te maken en in een patroon te drukken met behulp van de blockprint techniek.

Liever thuis aan de slag? Ontwerp je eigen opscheplepel in het Thuisatelier.

lees meer

GRATIS INSTAPRONDLEIDING

elke zondag om 14.00 uur

Tijdens deze gratis instaprondleiding ontdek je alles over Christa Ehrlichs bijzondere zilveren objecten – van kroketschep tot koffiepot. Maar ook haar modetekeningen, behang en ander werk komen aan bod. Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Meld je bij de informatiebalie om te zien of er een plekje vrij is.

lees meer

Familiespoor - Op reis met Christa

tijdens openingstijden

Neem je familie mee op reis door de tentoonstelling! Met een reisgids in de hand en een mooie tas vol attributen over de schouder ontdekken jullie samen alles over deze eigenzinnige ontwerper. Speur naar details, speel spelletjes op zaal en oefen zelf met ontwerpen. Iedereen die mee is, kan meedoen. En na afloop krijg je een mooie verrassing mee voor thuis! Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

lees meer

Omgewoelde aarde: documentaire over sieradenlijn Eva Schreuder

tijdens openingstijden en online

In opdracht van Museum De Lakenhal heeft de Leidse ontwerper Eva Schreuder een sieradenlijn gemaakt, geïnspireerd op het werk van Christa Ehrlich. Documentairemaker Marit Geluk volgde Eva Schreuder tijdens haar ontwerpproces en legde het vast in de documentaire Omgewoelde aarde.

lees meer
Still uit de documentaire 'Omgewoelde aarde'
Still uit de documentaire 'Omgewoelde aarde' Marit Geluk