Home
activiteit

Activiteiten bij de tentoonstelling Imagine Intuition

14 Oktober tot en met 15 januari 2023

Lakenhal Laat

Eerstvolgende event: vrijdag 11 november van 19.00 tot 22.00 uur

Kom tussen je werk en de kroeg naar het museum voor een flinke dosis inspiratie en kennis! Bezoek tijdens Lakenhal Laat tussen 19.00 en 22.00 de tentoonstelling en doe mee aan een verdiepend randprogramma bestaande uit artist talks, performances en workshops. Een drankje en live muziek, geprogrammeerd in samenwerking met Gebr. de Nobel, ontbreken natuurlijk niet. Deze winter staan de kunstenaars van Imagine Intuition centraal in het programma.

Meer info & tickets

Lezingenreeks

eerstvolgende lezing: dinsdag 15 november

Iedereen heeft een beeld of gevoel bij intuïtie, maar wat is het nu precies? De een noemt het ons zesde zintuig; de ander een vorm van onbewuste kennis die niet in woorden kan worden gevat; een derde omschrijft het als gevoelsmatig weten. In deze lezingenreeks, die we organiseren in samenwerking met Studium Generale, reflecteren verschillende wetenschappers op het ongrijpbare thema intuïtie.

Foto: Joep Jacobs

Mindfulness X Intuïtie

Ga voor openingstijd mee op een bijzondere, zintuiglijke reis door de tentoonstelling en jouw binnenwereld, onder leiding van mindfulnesstrainer Jolien Posthumus.

  • Zondag 30 oktober (uitverkocht)
  • Zondag 4 december (uitverkocht)
  • Zondag 18 december (uitverkocht)
  • Zondag 15 januari (uitverkocht)
Meer info

I’m Listening

zaterdag 25 EN ZONDAG 26 FEBRUARI 2023

Let op: I'm Listening is verplaatst van 12 en 13 november naar 25 en 26 februari

In I’m Listening is pianist Marnix van der Poll toehoorder van museumbezoekers, die die middag te gast zijn. In een door Dré Wapenaar speciaal ontworpen Luisterpaviljoen luistert Marnix tijdens één-op-één gesprekken aandachtig en zonder oordeel. Hij beantwoordt ieder gesprek rechtstreeks met een muzikale improvisatie. Andere bezoekers kunnen meeluisteren via koptelefoons – alsof je bij een live podcast opname aanwezig bent.

Meer info & aanmelden

Winter School: Ontwikkel je intuïtie

Dinsdag 27 t/m donderdag 29 december

Wil je leren hoe je je intuïtie (nog) krachtiger maakt? Doe mee aan deze driedaagse winter school van The School of Life! In dit unieke programma worden inzichten uit de psychologie en filosofie gecombineerd met reflectie en oefeningen. Dit helpt je meer in contact te staan met zowel je eigen gevoel als met de mensen en de wereld om je heen.

Meer info & tickets

Voelsprietenrondleiding

Elke zondag van 14.00 tot 15.00 uur

Ervaar in de gratis Voelsprietenrondleiding door de collectie tijd, ruimte en aandacht voor het moment zelf, waarbij we je zintuigen en je verbeeldingskracht prikkelen om je intuïtieve kunstbeleving te versterken.

Meer info

Op zondag 27 november van 11.30 tot 12.30 bieden we deze rondleiding aan in Nederlandse Gebarentaal.

Tickets

Open Atelier

Elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur

Elke zondag kun je zelf intuïtief aan de slag in ons Open Atelier tijdens een gratis inloopworkshop. Onder begeleiding van professionele museumdocenten maak je vloeiende creaties met scheerschuim en ecoline. Schuif aan en ontdek je creatieve talent!

lees meer

Thuisatelier

Heb je creatieve kriebels, maar geen idee waar te beginnen? Op ons online Thuisatelier vind je meer dan 20 inspirerende opdrachten voor thuis aan de keukentafel. Bijvoorbeeld Klank Kleuren, een intuïtieve opdracht waarin je muziek verbeeldt.

aan de slag
Foto: Taco van der Eb