Home

Onderwijs

In Museum De Lakenhal komen kunst en geschiedenis tot leven. Van leerlingen in groep 3 tot studenten, en alle niveaus daartussenin – voor iedereen is er van alles te zien, ontdekken en doen.

primair onderwijs

Voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 bieden we interactieve rondleidingen aan, in combinatie met een creatieve workshop. Er zijn verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen: leer alles over de kunst en het leven in de 17e eeuw, ontdek de geschiedenis van het beroemde Leidse laken, ga aan de slag met het spannende verhaal achter Leidens Beleg en Ontzet of filosofeer met elkaar aan de hand van onze collectie moderne kunst.

alle programma's voor primair onderwijs

voortgezet onderwijs

Kijken naar kunst, hoe doe je dat? Die vraag staat centraal in onze interactieve rondleidingen voor leerlingen in het vmbo, havo en vwo. Tijdens de Cursus kijken ervaren je leerlingen vooral plezier in het zelf kijken naar kunst – op de meest uiteenlopende manieren. En in de Examentrainingen oefenen ze met examenvragen over echte kunstwerken, ter voorbereiding op het afsluitende examen van Kunst Algemeen of Geschiedenis.

alle programma's voor voortgezet onderwijs

mbo

Je studenten laten ontdekken hoe kunst, architectuur en vormgeving een fantastische inspiratiebron kunnen zijn voor hun toekomstige beroepspraktijk? Dat kan met onze Inspiratierondleidingen Grafische vormgeving of Mode en interieur.

alle programma's voor mbo

hbo & wo

We delen graag onze kennis en expertise over museumdidactiek met studenten (kunst)geschiedenis en (toekomstige) docenten. Bijvoorbeeld met onze Introductie interactief kijken naar kunst of de Introductie museumdidactiek. Studenten kunst en vormgeving kunnen bovendien inspiratie komen opdoen voor hun eigen werkpraktijk tijdens een Inspiratierondleiding.

alle programma's voor hbo & wo

Speciaal onderwijs

Alle onderwijsprogramma’s kunnen in overleg aangepast worden voor leerlingen van het Speciaal Onderwijs. We denken graag met je mee om een programma samen te stellen dat geschikt is voor jouw leerlingen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

neem contact op

Zelfstandig groepsbezoek

Je kunt met je groep natuurlijk ook het museum bezoeken zonder een onderwijsprogramma af te nemen. Een zelfstandig groepsbezoek is gratis, onder voorwaarde dat je jullie komst minimaal 2 weken voorafgaand aan het bezoek aanmeldt.

neem contact op

Wees welkom!

Wil je een onderwijsprogramma boeken of heb je een vraag? Laat het ons weten! Neem contact met ons op via boekingen@lakenhal.nl of 071 516 5357. Goed om te weten: boekingen ontvangen we graag uiterlijk 2 weken van te voren. Wil je een programma op maat boeken, dan hebben we graag minimaal 4 weken de tijd om er iets moois van te maken.