Home
activiteit

Activiteiten bij de tentoonstelling David Bailly: Tijd, dood en ijdelheid

10 maart t/m 2 juli 2023

Lakenhal Laat & Museumnacht

Kom elke tweede vrijdag van de maand tussen je werk en de kroeg naar het museum voor een flinke dosis inspiratie en kennis! Bezoek tijdens Lakenhal Laat tussen 19.00 en 22.00 de tentoonstelling en doe mee aan een verdiepend programma bestaande uit lezingen, flitsrondleidingen, workshops, performances en meer. Houd de website in de gaten voor het actuele programma.

In juni is er geen Lakenhal Laat, maar wel de 15e editie van de Leidse Museumnacht! Deze vindt plaats op 3 juni. Tijdens Museumnacht is het hele museum geopend, en kun je meedoen met allerlei activiteiten, met als overkoepelend thema ‘binnenstebuiten’. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop volgt binnenkort.

Lezingenreeks

Ter voorbereiding op de tentoonstelling sloegen we de handen ineen met verschillende experts voor een uitgebreid onderzoek naar David Bailly en zijn werk. In deze lezingenreeks, die we organiseren in samenwerking met Studium Generale, nemen de experts je uitgebreid mee in de nieuwste inzichten én vraagstukken over deze bijzondere Leidse schilder.

Naar overzicht

Audiotour

Tijdens je tentoonstellingsbezoek ontdek je alles over David Bailly en zijn werk met de gratis audiotour, die je op je eigen telefoon kunt beluisteren met de Lakenhal-app (gratis te downloaden in de App Store of Play Store). In de tour kom je alles te weten over de belangrijkste ontdekkingen én de nieuwe vraagstukken die voortkwamen uit het wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

Familiespoor

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar worden met het gratis Familiespoor een heus onderzoeksteam. Met een tas vol onderzoeksinstrumenten in de hand ontdekken jullie samen alle geheimen van de 17e-eeuwse David Bailly. Want wat maakte hem nou zo’n bijzondere kunstenaar? Na afloop van jullie bezoek weten jullie het precies!

Meer info

Open Atelier

Elke zondag kun je tussen 13.00 en 16.00 uur zelf als kunstenaar aan de slag in ons Open Atelier tijdens een gratis inloopworkshop. Geïnspireerd op het werk van Bailly maak je dit voorjaar een eigen kleurrijke monoprint met behulp van gelly plates. Met deze druktechniek ontdek je je eigen verschillende lagen. Schuif aan en ontdek je creatieve talent!

Meer info

Gratis instaprondleidingen

Elke zaterdag en zondag kun je om 14.00 uur aansluiten bij een gratis instaprondleiding door de tentoonstelling, onder leiding van één van onze enthousiaste en kundige rondleiders. Er is plek voor maximaal 15 personen per keer. Aanmelden is niet nodig, kom vlak voor de start naar de informatiebalie op de Achterplaats om te zien of er een plekje vrij is. Op zondag 14 mei bieden we een gratis rondleiding aan in Nederlandse Gebarentaal.

Meer info
Foto: Taco van der Eb
Foto: Taco van der Eb

Rondleidingen voor groepen

Wil je met een groep de tentoonstelling bezoeken, onder begeleiding van één van onze rondleiders? Dat kan! Een rondleiding voor maximaal 15 personen kost €82,50 exclusief museumentree. Laat ons minimaal 2 weken voorafgaand aan je bezoek weten dat je een rondleiding wilt boeken via boekingen@lakenhal.nl of 071 516 5357.

Lees meer